duminică, 6 martie 2011

Salata cinstita - o reteta marca Mo.

Revenim cu o abordare mai pragmatica asupra domeniului salatelor: mai multa consistenta, mai putin experiment. Zic revenim, pentru ca e vorba de primul "guest salad" de pe acest blog:) Monica (Mo pentru prieteni si degustatori) a propus reteta de mai jos, o salata cinstita care face ceea ce asteptam de la ea: isi face treaba. Dupa o portie te saturi instant, si nu faci jogging cativa km ca sa gasesti de unde sa-ti iei ingredientele. Si e foooarte buna.


Ingrediente:

  • salata simpla sau de rucola (se gaseste la punga la orice mega image)
  • 150g branza de capra 
  • cateva nuci
  • un pumn de seminte decojite
  • 150g ciuperci
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • un pic de avocado (n-am putut sa ma abtin:)
  • 100g ridichi
  • ulei de masline

Se amesteca bine salata cu bucatelele de ciuperci taiate, adaugandu-se ulei de masline pentru ca procesul sa fie mai smoooth. Se adauga nucile, semintele si ridichile taiate, se stoarce 1/2 lamaie peste. Se taie branza cubulete si se adauga deasupra. Apoi se amesteca totul o ultima oara si, voila: o salata geniiiiala. Multumim Monicai pentru cina din seara respectiva, a substituit cu brio frigiderul nealimentat.


Tip de salata: satioasa
Pret: mediu
Ingrediente: nu chiar la botul calului (o plimbare pana la supermarket care va merita clar)
Timp de preparare: 15-20 minute

Bon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu