miercuri, 16 martie 2011

Hot Cheese - o salata care face dreptate branzei

Branza e mereu presarata in salata asa, cu gesturi mici ca si cum ai pune sare. Parca ne e frica sa punem prea multa branza, de parca daca o presari isi pierde din calorii. Nu e bine. Uneori branza trebuie pusa din plin, pentru ca scoate ce e mai bun din salata, si din om in general.



Iata ingredientele:

  • 250g branza afumata (atentie, nu cascaval afumat - se gaseste cam in orice piata la tarani, eu ca reper am din Piata Crangasi)
  • 1/2 salata verde
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 grapefruit
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 100g nuci
  • patrunjel
  • ulei de masline

In afara de branza, restul ingredientelor se amesteca in bolul de salata in mod obisnuit, amestecandu-se bucatele mici cu uleiul de masline si lamaia stoarsa.
Branza insa...aici este cu totul alta poveste. Branza se taie in cateva bucati (nu foarte subtiri) si se pune pe un gratar la foc mic. Se tine cam 3-4 minute in total, intorcandu-se de pe o parte pe alta pana capata o culoare usor aramie, ca in imagine. Atunci capata textura unui cascaval incins, intinzandu-se din furculita (spre gura, desigur).


Este delicioasa in salata proaspata, ii da si un gust foarte sarato-de-lins-pe-degete si se topeste in gura.  Asa ca trebuie mancata cat e calda. Grapefruit-ul e o alta piesa de rezistenta a salatei, care mi-a fost sugerata de la Iulia Simtion, un master chef in desguise care va mai aparea cu siguranta mentionata pe acest blog.



Tip de salata: satioasa
Pret: mediu
Ingrediente: nu chiar la botul calului, un mic jogging pana la piata nu strica
Timp de preparare: 10-15 minute

Bon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu